Kurumlara online itibar koruma hizmeti, özellikle son yıllarda büyük bir önem kazanmıştır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de şüphesiz ki internetin insan hayatında kapladığı yerdir. Kişiler artık pek çok işlerini internet vasıtasıyla kolayca hallettikleri gibi pek çok konuda da internetten faydalanarak hareket etmektedirler. Dolayısıyla internet ortamında bir kurum veya firma hakkında gerçekleştirilen yayınların da kontrol edilmesi ve bunların düzenlenmesi günümüzde büyük önem arz etmektedir.
Kurumlara online itibar koruma hizmeti sağlanması, hem teknik hem de hukuki bilgiyi gerektirdiğinden dolayı bu konuda bir uzmandan yardım alınması en doğru tercih olacaktır. Bunun için ise bilişim avukatına danışılması gerekmektedir. Bilişim avukatı aracılığıyla kurumlara online itibar koruma hizmeti kolaylıkla ve sağlıklı bir biçimde sağlanabilmektedir. Online itibar koruma hizmetinin sağlanmasında izlenebilecek birtakım yollar mevcuttur. Kurum ve firmaların ihtiyacına göre izlenecek yol, bilişim avukatı ile belirlenecektir.
Kurumlara online itibar koruma hizmeti sağlanmasının nedenlerinden birisinin internetin artan kullanıcı oranı olduğunu daha önce de söylemiştik. Bununla beraber online platformlar ve sosyal medya insanların her düşüncelerini belirttikleri ve bu belirtilenlerin bir denetimden geçmediği özgür ortamlar olduğundan dolayı da online itibar yönetimi sağlanması önemlidir. Örneğin bir kişi elektronik bir cihaz almadan veya bir hizmet almadan evvel internette araştırmalar yapmakta ve kullanıcı yorumlarını okumaktadır. Eğer olumsuz kullanıcı yorumları çoğunluktaysa veya ürün ya da hizmet hakkında asılsız haberler yapılmış ve bunların üzerinde durulmamışsa bu durumda kişiler söz konusu ürün ya da hizmeti almaktan vazgeçeceklerdir. Bu ve benzeri örnekleri çoğaltmamız elbette mümkündür. Bu nedenlerden dolayı da geniş kapsamlı bir hizmet olan online itibar yönetimi mutlaka sağlanmalı ve bu konuda alanında uzman kişilerden destek alınmalıdır.
Kurumlara online itibar koruma hizmeti, aslında kurumun veya firmanın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Online itibar koruma hizmeti, farklı şekillerde sağlanabilir. Bunlardan birisi, kurumun web sitesinde bulunan içeriklerin optimize edilmesidir. Her ne kadar internette dolaşılırken kurum hakkında olumsuz yorumlara rastlanması mümkün olsa da kurumun kendi web sitesinde yapılan açıklamalar, varolan içerikler ve detaylar kişileri olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle optimizasyon işlemi yapılmalıdır. Online itibarı korumak için yapılabilecek işlemlerden birisi de sosyal medya hesaplarının aktif bir şekilde kullanılmasıdır. Kurum veya firma hakkında gerçekleştirilecek etkinlikler, yapılacak yenilikler, çıkacak yeni ürünler vs mutlaka kurum veya firmanın sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilmelidir.
Kurumlara online itibar yönetimi sağlanmasında dijital PR’a önem verilmesi gerektiği aşikardır. Belirlenecek olan PR stratejisiyle beraber internet ortamında kurumla alakalı her türlü bilgi duyurulabilecek ve geniş bir hedef kitlesine ulaştırılabilecektir. Kurumların online itibarını korumada en etkili yöntemlerden bir diğeri ise elbette hukuki yollara başvurmadır. Hukuki yollar derken kastedilen ise internetten haber, içerik ve video kaldırma işlemleri olarak belirtilebilir. Ancak bu yollara yalnızca gerekli hallerde başvurulmalıdır. Yapılan her olumsuz eleştiri karşısında haber veya içerik kaldırma işlemi uygulanması mümkün olmadığı gibi ürün veya hizmetin kullanıcıları açısından da hoş bir durum olarak karşılanmayacaktır. Kurum, olumlu ve olumsuz olmak üzere her türlü eleştiriye açık olmalıdır. Ancak hakaret, iftira veya karalama kampanyası niteliğine sahip içerikler açısından erişim engelleme kararı alınması, ilgili içeriklerin kaldırılması işlemleri gerçekleştirilmelidir. Gerek online itibar yönetiminin sağlanmasında gerekse itibarın korunmasında ve devam ettirilmesinde mutlaka bu alanda uzman olarak hizmet veren bir bilişim avukatına danışılmalıdır.
3. Hukuk Dairesi 2019/5939 E. , 2019/10515 K. "İçtihat Metni" MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİTaraflar arasındaki kiralananın tahliyesi… Read More
3. Hukuk Dairesi 2019/2519 E. , 2019/10687 K. "İçtihat Metni" MAHKEMESİ : GAZİANTEP BÖLGE ADLİYE… Read More
22. Hukuk Dairesi 2016/27935 E. , 2020/1069 K. "İçtihat Metni" MAHKEMESİ: İş MahkemesiDAVA TÜRÜ: ALACAKTaraflar… Read More
10. Ceza Dairesi 2019/2449 E. , 2019/6341 K. "İçtihat Metni" Adalet Bakanlığının, 26/07/2019 tarihli yazısı… Read More
15. Hukuk Dairesi 2019/3337 E. , 2019/5243 K. "İçtihat Metni" Mahkemesi:Asliye Hukuk Mahkemesi Yukarıda tarih… Read More
5. Ceza Dairesi 2012/15383 E. , 2014/2169 K."İçtihat Metni" MAHKEMESİ : Asliye Ceza Mahkemesi SUÇ:… Read More